Advertorial 3

Advertorial 3 uit de Flevopost van 30 augustus 2017

Locaties en deelnemers uitgelicht

De voorbereidingen voor de Tour of Art Flevoland, het grootste evenement voor beeldende kunst uit heel Flevoland, vorderen gestaag. De verspreiding van flyers en brochures is in volle gang. Nog ontbrekende materialen voor de inrichting van een aantal deelnemerslocaties zijn geregeld, en we zijn volop bezig met PR, via allerlei kanalen. Voor up-to-date informatie kunt u terecht op onze website: www.tourofartflevoland.nl.

In de vorige Advertorial lichtten we drie nieuwe locaties uit. Vandaag aandacht voor locaties, die juist al jarenlang onderdeel zijn van de Tour of Art. Om te beginnen de KUBUS, de enige locatie die al vanaf de start een belangrijke rol speelt! Al vanaf 2006 (de allereerste editie van Atelierroute Lelystad) vindt hier een overzichtstentoonstelling plaats met werk van alle deelnemers. Sinds 2015 is KUBUS daarnaast ook deelnemerslocatie. Een andere al lang deelnemende locatie is atelier De Veste, het ‘thuis’ van De LAK (Lelystadse Amateur Kunstenaars), waar al bijna 10 jaar een of meer ‘LAK-ers’ deelnemen. Voorts natuurlijk het atelier met beeldentuin van Lena Postuma. Vele malen deed zij daar in haar eentje mee; dit jaar biedt zij voor de derde keer ‘onderdak’ aan twee medekunstenaars. ‘Last but not least’, het atelier van de vier kunstenaarsvriendinnen Bertie, Fransje, Henriëtte en Alwine, die al jaren in wisselende combinaties meedoen. Na het Galjoen en de Kempenaar, zit dit atelier nu in het JTL-gebouw. Dit jaar nemen hier zelfs zes kunstenaars deel. Al deze locaties weten al jarenlang bezoekers aan zich te binden!
Ook lichten we vast twee deelnemers uit. Nasr Azarmehr (Almere), doet dit jaar voor het eerst mee. Hij is universitair geschoold als beeldend kunstenaar, en is docent Schone kunst en kunstgeschiedenis geweest aan de Universiteit van Teheran en Isfahan, in Iran. Hij maakt prachtige sculpturen van steen, keramiek en ijzer. Zie de foto bij het bericht van vorige week. Annemiki Bok (Emmeloord) is een landelijk bekende kunstenares, die dit jaar voor de derde keer meedoet. Zij schildert olieverf op doek, met paletmes. Bijgaande foto toont een van haar werken.