Programma Quasicello’s

Programma van activiteiten op 5 en 6 oktober

Tour of Art extra aantrekkelijk voor iedereen

Door de verbinding tussen beeldende kunst en muziek, door de focus op creatief (her)gebruik van materialen, én doordat dit programma ook interessant is voor jongeren, maakt het de Tour of Art ook aantrekkelijk voor mensen met andere interesses dan alleen voor beeldende kunst. Op zaterdag is er extra aandacht voor kinderen, jongeren en gezinnen.

Zowel op zaterdag- als op zondagmorgen wordt er van 10:30-12:00 uur, dus al voordat de overige locaties van de Tour of Art opengaan, een workshop gegeven.

De knutselworkshop ‘Muziekgestoord’ op zaterdag is speciaal geschikt voor jongeren (vanaf ca. 6 jaar). Maar uiteraard zijn (groot)ouders en ouderen hierbij ook welkom. Rob zal de aanwezigen stimuleren en begeleiden om, door creatief (her)gebruik van restmaterialen, iets te maken wat (de basis voor) een muziekinstrument zou kunnen zijn.
Klik hier om een kort interview te bekijken waarin Rob zelf zijn ideeën over deze workshop uitlegt.

De workshop ‘Kunst Muziek Instrumenten Beleven’ op zondag bestaat uit een interactieve presentatie en luistersessie, en is bedoeld voor alle leeftijden.
Ook hierover is een kort interview met Rob, waarin hij uitlegt wat hij op zondagmorgen van plan is. klik hier

Beide middagen exposeert Rob een groot aantal Quasicello’s, waaronder het instrument met 4 Quasicello’s ineen, dat hij speciaal voor het Ragazze Quartet heeft gemaakt. Hij kan daar zeer inspirerend over vertellen! Tussen door zijn er muziekdemonstraties en improvisaties door componist/musicus Oene van Geel, onder andere met dans door topdanseres Miri Lee.

De middenpagina’s van de brochure van de Tour of Art Flevoland (zie ook hieronder) geven de hoofdlijnen van het project, plus het programma van zaterdag en zondag 5 en 6 oktober.

Programma

5 okt 10:30-12:00 uur: Knutselworkshop ‘Muziekgestoord’ voor kinderen

6 okt 10:30-12:00 uur: Interactieve presentatie en luistersessie ‘Kunst Muziek Instrumenten Beleven’. Doelgroep van 18-88 jaar. Gratis toegang; aanmelding niet nodig

5 en 6 okt 12:00-18:00 uur: Vrije inloop. Expositie van een aantal Quasicello’s, met inspirerende toelichting van Rob van den Broek, en muziekdemonstraties en improvisaties door componist en topmusicus Oene van Geels

Om 13:00, 15:00 en 17:00 uur: Speciale, deels interactieve improvisatieblokken