Programma

Tour of Art Flevoland 2018 vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 oktober. De locaties zijn geopend voor het publiek van 12.00 tot 18.00 uur.

PROGRAMMA van de Tour of Art Flevoland 2018

Vrijdag 14 september:
Inrichting van de centrale deelnemersexpositie in de KUBUS.

Vanaf 15 september t/m 10 oktober is de deelnemersexpositie te bekijken. (Klik hier voor de openingstijden van de KUBUS)

Zaterdag 15 en zondag 16 september:

Deelname van Stichting Culturale aan het LelySTART-onderdeel ‘Kunstgras’.
De organisatie is er aanwezig met een kraam en een tent voor de promotie van de Tour of Art Flevoland. Bij onze kraam zijn de brochures van de Tour of Art gratis op te halen. Ook kunt u er informatie verkrijgen over ‘Vrienden van Tour of Art Flevoland’. En we verkopen er dit jaar het kleine, maar interessante boekje ‘Verhalen achter de kunstenaars’, dat we dit jaar voor het eerst hebben gemaakt.
Bij de tent zijn beide dagen enkele deelnemers aan de Tour of Art aanwezig.

U kunt bij onze tent kennismaken met de volgende kunstenaars:

Zaterdagmiddag 15 september: 13:00 – 17:00 uur:
Anat Groag portrettekenen
Betty Braunstahl presentatie eigen werk (acryl op doek)
Ingrid Los Zentveld presentatie eigen werk (olieverf)
Esti Dudok van Heel presentatie eigen werk (aquarel met pastelkrijt op papier)

Zondagmiddag 16 september: 13:00 – 17:00 uur:
Marie-Thérèse vd Riet demonstratie beeldhouwen
Lilian Steenvoorden presentatie eigen werk (olieverf op doek)
Alma de Leeuw-van Wilgenburg presentatie eigen werk (acryl op doek of paneel)
Simone Hakhoff presentatie eigen werk  (acryl op doek)

Woensdag 19 september:
Opening van de centrale deelnemersexpositie, in de KUBUS.

De inloop is vanaf 19:30 uur. Het openingsprogramma start om 20:00 uur. Iedereen is van harte welkom. De entree, de drankjes en de hapjes, zijn gratis.

Na welkomstwoorden namens KUBUS en namens Stichting Culturale, zullen stadsdichter Thomas Gerla, Gijs Murray en Peter de Vries een act verzorgen, waarbij uiteraard gedichten voorgedragen zullen worden, en muziek gespeeld zal worden. Thomas zal onder andere een nieuw gedicht over de Tour of Art Flevoland voordragen, dat hij speciaal voor deze opening heeft geschreven. Na dit optreden volgt er een kort dansprogramma, waarbij ook voor de organisatie de details nog een verrassing zijn.
Na afloop van het openingsprogramma is iedereen welkom op de omloop, voor een drankje en kleine borrelhapjes, gesponsord door AH Voorhof.
Uiteraard is er volop de gelegenheid om na te praten en om de deelnemersexpositie te bekijken.

Zaterdag 6 en zondag 7 oktober: het weekend van de TOUR OF ART FLEVOLAND!
Dit is het weekend waar het evenement om draait.

Tijdens dit weekend stellen 51 Flevolandse beeldend kunstenaars, verspreid over 14 Lelystadse locaties, hun beeldende kunst ten toon. Alle deelnemerslocaties zijn beide dagen geopend van 12.00 tot 18.00 uur, met UITZONDERING van het Yardenhuis van Lelystad (bij velen nog bekend onder de naam Crematorium Ölandshorst; locatie 7); die locatie is ALLEEN op ZONDAG 7 oktober geopend).

De locaties die we dit jaar gebruiken, zijn: KUBUS, Theater Posa, mBeelden, Golf Event Center, Locatie Wildbaan 10, A.S.F. Fischer BV, Yardenhuis (Ölandhorst), MAC3PARK, Atelier Lena Postuma, JTL-gebouw, Rabobank Flevoland, Buisman Makelaardij, Atelier Maerlant en MFA Zuiderzee.

Voor alle details over de locaties klik hier.
Voor alle details over de deelnemende kunstenaars klik hier.