Spotlight on 11 – Rabobank Flevoland

De Rabobank is dit jaar een nieuwe locatie, met prachtige exporuimtes.

Marianne Alting is professioneel kunstenaar en docente. In haar werk is zij op zoek naar een andere werkelijkheid. Ze wil het onzichtbare zichtbaar maken, en d.m.v. mixed media creëert ze daarvoor denkbeeldige landschappen.

Han Hagens is autodidact en verzot op olieverf. Zijn portretten maken diepe indruk. De context is gevormd met warme kleuren. Alles bij elkaar maken de ingrediënten dat de signatuur van Han altijd herkenbaar is.

Het werk van Annemiki Bok is altijd meer dan de moeite waard om te bekijken. Haar composities en kleurstellingen boeien keer op keer. Zij schildert figuratief, abstract en ontegenzeglijk met een geheel eigen stijl. Haar professionaliteit staat nooit ter discussie.

Esti Dudok van Heel schildert en tekent figuratief  Ze is op een klassieke manier geschoold. Daarnaast heeft zij zich verdiept in het sumi-e (letterlijk: schilderij van zwarte inkt). Hierbij wordt de werkelijkheid teruggebracht tot de pure vorm. Onderwerpen uit het dagelijks leven geeft ze vorm met gedempte kleuren en licht en donker.

Ineke van Beersum is keramiste. Middels de beweeglijkheid van klei probeert ze het proces van beweging en verandering, dat in ons en om ons heen gebeurt, te weerspiegelen. Groei, veroudering en erosie leiden tot golven en lijnen die terug te zien zijn in haar werk.