Spotlight on 11

In Atelier MBeelden exposeren Marjen Blanken, Dini Bruinsma en Ton Ensink

Dat onze locatie MBeelden bekend is bij ons vaste publiek, komt omdat we deze al 3 jaar mogen rekenen tot onderdeel van ons evenement. Hoewel de Tour of art Flevoland geen atelierroute meer is, vormt  de beeldentuin van Marjen Blanken daar een uitzondering op. Het is in de praktijk niet haalbaar de beelden te verplaatsen.

Eerst over de eigenares. Speksteen, serpentijn, albast, zacht of middelhard, het kent geen geheimen voor Marjen Blanken. De onderwerpen zijn veelal gerelateerd aan de mens en de natuur, vandaar Marjen’s streven naar een uitstraling van emotie bij haar beelden. En dat is duidelijk zichtbaar!

Dini Bruinsma werkt met handgemaakte kralen van verschillende soorten glas. Met haar unieke en bijzondere sieraden, die ze probeert een ‘prehistorische look te geven’, steunt ze een project voor kinderen in Kenya.

Ton Ensink maakt handgemaakte en computertechnische werken met geometrische lijnen. Ton was altijd al gefascineerd door de wiskunde, en hij laat zich inspireren door Vasarely, Escher en islamitische kunst. Alle facetten zijn terug te vinden in zijn kunst van acryl op canvas.