‘KUNSTGREEP-11’ – locatie 11, Porteum

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op locatie: Porteum.

Locatie: Porteum, school voor voortgezet onderwijs; De Campus 9, 8233 GA Lelystad
www.porteum.nl

Deelnemers op deze locatie:

  1. Sandra Grootenboer
  2. Leerlingen van Porteum
  3. Anne Kuin
  4. André Broens
  5. Stephan van den Brandt
  6. Jasmijn van der Heijden
  7. Alice Valk

 

Sandra Grootenboer   www.fraaisieraden.nl

Edelsmeden

Sandra Grootenboer is docent Kunst, en oprichter en eigenaar van Fraai Sieraden. Ze is afgestudeerd aan de Academie voor beeldende Vorming in Amsterdam in de richting textiel. In 2007 is ze begonnen met edelsmeden. Haar motto is: “Het mooiste is nog niet gemaakt”. Ze blijft zoeken naar nieuwe technieken, nieuwe materialen en nieuwe opdrachten. Als docent Kunst helpt zij haar leerlingen met het bedenken, ontwerpen en uitvoeren van hun kunstprojecten.

Leerlingen van Porteum

2D, 3D, diverse technieken

In de lessen beeldende vorming en kunst leren leerlingen hun ideeën zowel 2D als 3D te verbeelden. In samenspraak met de exposerende kunstenaars zal er werk van leerlingen te zien zijn. Dit zal zo mogelijk zowel 2- als 3-dimensionaal werk zijn, dat zo veel mogelijk aansluit bij de werken van de overige deelnemers.

Anne Kuin   www.annekuin-fineart.com

Olieverf op paneel

Toen ze klein was werd Anne gelukkig van tekenen. Het gaf rust en ze maakte iets wat ze mooi vond. Maar met het afronden van de lagere school stopte ook het tekenen. Tot iemand haar, jaren later, wees op ‘Drawing on the right side of the brain’. Ze pakte het tekenen weer op. Eerst met grafiet, daarna ook met pastel en kleurpotlood. De omslag naar olieverf maakte ze toen ze technieken wilde leren en daarom een opleiding fijnschilderen ging volgen. Het gevolg was dat ze haar passie vond: de magie van de kinderwereld terugbrengen in haar schilderijen.

André Broens    www.vandre.eu

Acrylverf, digitaal, video

Zo veelzijdig als André Broens is vindt men maar zelden. Zijn werk strekt zich uit van acrylverf op doek en muur, via digitaal werk, videokunst tot streetart! Daarbij houdt hij zich met allerlei soorten kunst bezig in het onderwijs. Zijn uitgebreide website is het nemen van een kijkje waard.

Vorig jaar won André met zijn schilderij de ‘Iktoon Challenge Flevoland’. De jury noemde dit het Flevolandse schilderij dat de meeste liefde verspreidt.

 

Stephan van den Brandt   www.svdbrandt.com/works.html#illustrations

Mix media, marker, acrylverf, potlood, waterverf op doek of papier

Als ervaren (Game) designer heeft Stephan veel kennis van diverse grafische programma’s en ervaring met het maken en editen van (animatie)filmpjes. Zijn werk is veelal kleurrijk en vindt zijn oorsprong in de gamewereld. Recent heeft hij zijn eerste stripboek uitgegeven.

Jasmijn van der Heijden   www.jasmijnswereld.info

Acryl op doek

Jasmijn is een kunstenaar met het Downsyndroom. Dit jaar is het tweede jaar dat Jasmijn meedoet aan de Tour of Art Flevoland. Haar vrolijke, kleurrijke schilderijen maken iedereen blij. Ze schildert dan ook met veel plezier en werkt sterk vanuit haar geheugen in combinatie met een grote dosis fantasie.

 

Alice Valk    www.alicevalk.nl

Fotografie

Alice Valk is ons bekend van haar unieke bloembeelden, met name de tulp. Nu haalt zij andere natuurlijke materialen voor haar lens. Deze abstracte beelden met lijnen, vormen en kleuren geven haar verwondering weer.
Met haar foto’s wil ze mensen de schoonheid laten zien van iets dat ze als normaal beschouwen. Zodat mensen heel even de snelle wereld om zich heen vergeten. En verdwalen in een mooi beeld.