Locatie 10, mBeelden

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij mBeelden.

De grote passie van Marjen Blanken is het beeldhouwen met natuursteen. Mens en natuur zijn haar inspiratiebronnen. En de uitdaging voor haar is om vervolgens van een harde ruwe steen een aaibaar beeld te maken. De focus ligt voor haar op de schoonheid van de natuursteen waardoor er zowel figuratieve als gestileerde vormen ontstaan die het vakmanschap en de techniek van Marjen tot uiting brengen.

Bert van Leeuwen schildert met aandacht voor het kleinste detail kleurige en fragiele schepseltjes die zweven door de lucht of uitrusten in de boom; soms wachtend op de kijker, maar nu gevangen in waterverf en inkt en vluchtig neergestreken op aquarelpapier.

Jacob Bremer legt als fotograaf mensen, objecten en gebeurtenissen vast. Door het oog van de camera is hij in staat om de schoonheid van het leven vast te leggen. Door de techniek van de zwart-witbeelden wordt door de kadering en het hoge contrast de compositie versterkt. En komt het desolate gevoel van de beelden naar boven, en die vertellen het verhaal.
Met de kleurenfotografie is het contrast minder; daar vertellen de zachte kleuren hun eigen verhaal.