Almeerse kunstenaar wint kunstverkiezing ANSUL

ANSUL Solutions koos ook dit jaar weer voor een kunstwerk van één van de exposanten van de Tour of Art.

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober vond in Lelystad de jaarlijkse ‘Tour of Art Flevoland’ 2022 plaats. Bij ANSUL Solutions, evenals vorig jaar een van de deelnemerslocaties, werd tijdens het weekend van de Tour of Art door de directie een kunstverkiezing gehouden onder het personeel. Een schilderij van de Almeerse deelnemende kunstenaar John van der Wal werd het winnende kunstwerk.

Evenals tijdens de editie 2021 van de Tour of Art Flevoland, was ANSUL Solutions een van de deelnemerslocaties. Vier Flevolandse kunstenaars hebben hier een weekend lang hun kunst geëxposeerd. Algemeen Directeur Erik van Ekeris had vorig jaar een actie bedacht om ook alle werknemers op zijn locatie actief bij de kunst te betrekken. Die actie was zo geslaagd, dat die dit jaar herhaald is.

Ook dit jaar was er tijdens het Tour of Art weekend bij ANSUL tevens een open dag voor het personeel. Alle medewerkers werden daarbij uitgenodigd om een stem uit te brengen op één van de kunstwerken die dat weekend bij ANSUL te zien waren. Het kunstwerk met de meeste stemmen wordt door ANSUL aangekocht. Het wordt eerst een jaar lang op een goed zichtbare plaats in het bedrijf opgehangen of neergezet. Na dat jaar wordt het kunstwerk verloot onder de medewerkers die op dit werk gestemd hadden.

Dit jaar was het winnende kunstwerk ‘Stadsleven’, een schilderij van de Almeerse kunstenaar John van der Wal. Op 26 oktober heeft de overhandiging van dit schilderij aan ANSUL plaatsgevonden. Vervolgens werd het op een prominent plek bij de hoofdingang opgehangen.
Het winnende kunstwerk uit 2021 heeft een jaar bij de entree gehangen, en wordt, of is inmiddels al, verloot onder de werknemers die vorig jaar op dit werk gestemd hadden.

Stichting Culturale, de organisatie van Tour of Art Flevoland, vindt dit een heel erg geslaagd initiatief! Het zou leuk zijn als dit navolging zou krijgen op andere deelnemerslocaties.