De deelnemersexpositie is ingericht

De deelnemersexpositie in de Kubus is ingericht.

Als er in een ruimte van 73 kunstenaars kunstwerken staan voor een expositie die verspreid is over bijna hele gebouw van de KUBUS, waar begin je dan? De inrichters van deze expositie (Gô Florès, Peter Koelman, Bob Blom, Gerrit Koster en Sonja Reedijk) hadden daar een goede aanpak voor. Binnen twee uur stonden bijna alle werken op de plek waar die opgehangen, neergezet of gelegd zou worden. Het doel was om de kunstwerken zodanig bij elkaar te plaatsen, dat de kunstwerken elkaar versterken. En dat is zeker gelukt! Wat is het een mooie expositie geworden! Maar oordeelt u zelf!

Voor enkele foto’s over het inrichten en de ingerichte expositie, klik op ‘BEKIJK ALLE FOTO’s’.

De expositie is verdeeld over alle verdiepingen:
Op de begane grond staat bij de ingang een beschilderde piano, en in de grote vitrinewand staan, liggen en hangen de kleine 3D-kunstwerken en de sieraden.
Op de eerste en op de tweede verdieping kom je bij een ronde door de gangen (volg hierbij de verplichte looprichting!) hangen op vrijwel alle muren kunstwerken. Daartussen staan op een aantal plekken wat grotere 3D-werken.

Het kunstwerk ‘Uitgeslapen’ van Martha de Vos-Hunneman, dat bestaat uit 3 ‘matrassen’ met gepunnikte veren, heeft  een speciaal plekje gekregen. Met een mini-hoogwerker is het, op instructies van Gô, door Igor van de KUBUS hoog tegen de wand in de vide op de tweede verdieping opgehangen.
Voor een filmpje van het ophangen van dit kunstwerk, zie https://tourofartflevoland.nl/marthas-matrassen/.

De expositie is tot en met te bekijken 6 oktober. Als u op 2 en 3  oktober de Tour of Art wilt gaan bezoeken, is een bezoekje aan deze expositie extra de moeite waard. Het zal u zeker helpen bij het maken van een keuze welke locaties en welke kunstenaars u tijdens de Tour of Art wilt gaan bezoeken.