‘De verhalen achter de kunstenaars’

Een speciale uitgave van Stichting Culturale waarin een aantal kunstenaars in het zonnetje zijn gezet

Stichting Culturale heeft het plan bedacht én inmiddels al uitgevoerd, om een klein, maar interessant boekje te maken, met achtergrondinformatie over een zeer beperkt aantal Flevolandse kunstenaars.
In dit boekje staan korte maar interessante verhalen over acht kunstenaars die dit jaar deelnemen aan de Tour of Art Flevoland, of dat in een van de voorgaande jaren hebben gedaan. Deze informatie heeft géén overlap met de informatie in de brochure of op de website van de Tour of Art! De acht kunstenaars zijn geselecteerd op hun kunst en op wat er door of over hen aan interessants te vertellen is.
Het boekje is heel mooi ontworpen, en rijk geïllustreerd met foto’s. De teksten zijn deels geschreven door de betreffende kunstenaar zelf, deels door enkele bestuursleden. Voor alle pagina’s geldt dat de betreffende kunstenaar de tekst en de opmaak goedgekeurd heeft. Het ontwerp van het boekje is gemaakt door Peter Koelman.

Het boekje is gratis voor de ‘Vrienden van Tour of Art Flevoland’ van de categorie Picasso (minstens €100) en voor de kunstenaars die in het boekje staan. (Eén exemplaar per persoon.) Daarnaast zijn ze te koop voor €5,00. Tijdens LelySTART geldt een speciale actie: het tweede boekje voor de halve prijs. Ook zullen ze tijdens het weekend van de Tour of Art (6 en 7 oktober) in de KUBUS te koop zijn bij de organisatie van de Tour of Art. Daarna kunt u ze nog bestellen via een mailtje aan info@stichtingculturale.nl
Als dit idee aanslaat, zullen we dit in de toekomst vermoedelijk nog eens doen, maar dan met andere kunstenaars dan in deze eerste versie.