Deelnemers en locaties Tour of Art

En gastkunstenaars.

Dit jaar hebben we als bestuur drie gastkunstenaars uitgenodigd van buiten Flevoland om deel te nemen aan de Tour of Art Flevoland. We hebben hiervoor kunstenaars uitgezocht die bijzondere 3D-kunst maken, omdat we graag nog meer variatie in 3D zouden aanbieden aan de bezoekers.

De drie gastkunstenaars zijn:

Maria Diez, uit Grootebroek.
Maria maakt binnen- en (ook heel grote) buitenbeelden van staal, soms met andere metalen, waarbij ze speelt met pigmenten, verschillende roestprocessen of het contrast met de kleur van het metaal zelf.

Ingrid Slaa, uit Nunspeet.
Ingrid maakt ruimtelijke / installatiekunst. Haar beelden zijn gemaakt van afgietsels of een mal van (een deel) van haar eigen lichaam. Hierbij zoekt ze naar gevoelens zoals benauwdheid, beklemming, zelfbewustheid of kracht.

Joke van Zinderen, uit Amersfoort.
Joke maakt origami-vilt van superfijne merino-wol.Ze verft veel van haar vilt en print bladeren op leer, vilt en papier. In de techniek van origami-vilt komt haar voorliefde voor strakke vormen heel duidelijk tot uiting.

De deelnemende kunstenaars zijn ingedeeld over 16 locaties verspreid over heel Lelystad. De informatie over alle 67 deelnemende kunstenaars, de leerlingen van Porteum en de deelnemerslocaties staat inmiddels op de website.

Voor een overzicht van de deelnemers, zie www.tourofartflevoland.nl/exposanten.
Voor een overzicht per locatie, zie www.tourofartflevoland.nl/locatie.