Geslaagde opening expositie in Kubus

Onder zeer grote belangstelling is donderdagavond 21 september de gemeenschappelijke expositie geopend. Bekijk de foto's en zie hoe gezellig het was.

Donderdag vond de druk bezochte opening plaats van de deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland. Na de waarderende openingswoorden van wethouder Janneke Sparreboom, vroeg zij Jo-Amy Gillissen en Cassandra Post, twee jonge leerlingen van KUBUS-docente Monica Staples, op het toneel. Zij hebben speciaal voor deze opening een kort ‘stop-motion’ filmpje over 50 jaar Lelystad gemaakt. Als openingshandeling drukte Janneke, samen met Jo-Amy en Cassandra, op een grote rode knop, om het filmpje te starten.

Daarna sprak de wethouder met de jonge maaksters over het filmpje, waarna het nogmaals gedraaid werd. Door de uitleg zag je de tweede keer net weer wat extra’s in het filmpje. Fluitdocente Marianne Noordink speelde vervolgens ‘Serene’ van de Nederlandse componist Ton Bruynel. Dit is een bijzonder sfeervol ‘muzikaal landschap’, dat begint en eindigt met echte nachtelijke uilengeluiden.
De expositie is uitgebreid bekeken, en er werd zeer lovend over gesproken. Hij is nog tot 12 oktober te bezichtigen, zowel tijdens de reguliere openingstijden van de KUBUS als op zaterdag 7 en zondag 8 oktober, in het weekend van de Tour of Art. Het is een uitgelezen mogelijkheid om te bepalen welke kunstenaars en locaties op 7 en 8 oktober te gaan bezoeken.