Geslaagde vrijwilligersavond

Informatie over de vrijwilligersavond.

Als bestuur zijn we de afgelopen maanden hard bezig geweest om het aantal vrijwilligers uit te breiden. Dat is gelukkig heel goed gelukt. Op dit moment hebben ruim 20 vrijwilligers. Dat helpt ons heel goed om de taken voor sommige bestuursleden en zeer actieve vrijwilligers, te verlichten.
Ook realiseerden we ons dat, naarmate er meer taken verspreid worden, het belangrijker is om dan ook te zorgen dat die vrijwilligers goed weten wat er van hen verwacht wordt. Daarnaast vonden we het weer eens tijd onze waardering te laten blijken naar de reeds actieve én naar de nieuwe vrijwilligers.
Dit alles leidde ertoe dat we op 6 april j.l. een ‘Vrijwilligersavond’ gehouden hebben, bij Het Erf van BoerKok. BoerKok stelde ons de ruimte hiervoor gratis ter beschikking.

Na een kopje koffie of thee, heette voorzitter Erna Koelman iedereen van harte welkom. Het bestuur werd voorgesteld, evenals Peter Koelman die erg veel (achter maar soms ook voor de schermen) doet. Daarna introduceerden alle vrijwilligers zichzelf kort.
Er waren vervolgens presentaties over de rol van de ‘locatiecoördinator’, materialen voor deelnemerslocaties’, de nieuwe manier van verspreiden van brochures en raamposters, en een overzicht van de overige vrijwilligersactiviteiten. Er was voldoende ruimte voor vragen, waar ook goed van gebruik gemaakt werd.

Daarna was er gezellige nazit, met een drankje en heerlijke kleine hapjes, gemaakt door BoerKok, van lokale ingrediënten. Al met al kijken we terug op een geslaagde avond, waarvoor veel waardering bleek te zijn bij de aanwezige vrijwilligers.