In Memoriam Jaap Stelwagen

Kunstschilder en jarenlang ‘het gezicht’ van de LAK.

Jaap Stelwagen is bij veel Lelystadse kunstenaars en kunstliefhebbers een heel bekende naam. Velen zullen hem ook persoonlijk gekend hebben. Hij was een enthousiaste kunstenaar, die veelal kleurige schilderijen maakte, en een zeer aimabele man.
Zelf leerde ik hem kennen toen hij in 2006 deelnam aan de allereerste editie van de Atelierroute Lelystad, de voorloper van de Tour of Art Flevoland. In totaal heeft hij 7 maal deelgenomen aan de Atelierroute Lelystad, en tweemaal aan de Tour of Art Flevoland.
Hij was toen voor ons ook ‘het gezicht’ van de LAK, de vereniging van Lelystadse Amateurkunstenaars, en is dat nog vele jaren gebleven. Jarenlang bracht hij ons evenement onder de aandacht bij de leden van de LAK, en stimuleerde hij hen om in te schrijven voor deelname aan ons evenement.

Hoewel we wisten dat zijn gezondheid achteruit aan het gaan was, kwam het bericht dat hij op 15 september overleden is, voor ons toch veel sneller dan verwacht.

Wij wensen Martsje en haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte met het verlies van haar lieve man, hun vader, grootvader en overgrootvader.

Erna en Peter Koelman, mede namens het bestuur van Stichting Culturale