In memoriam Sonja Reedijk

Papierkunstenaar.

Op 8 januari j.l. is Sonja Reedijk heel kalm overleden.

Sonja maakte bijzondere papierkunst, en was vanaf het begin van de Tour of Art Flevoland een trouwe en zeer gewaardeerde deelnemer. Altijd werd ze bijgestaan door haar echtgenoot Gerrit Koster. Zij waren in onze ogen een echte twee-eenheid.

In september hielpen Sonja en Gerrit bij het inrichten van de deelnemersexpositie. Daar merkten we voor het eerst dat Sonja niet fit was. Tijdens de Tour of Art, begin oktober, was nog duidelijker dat ze echt niet goed in haar vel zat. Maar dat we op 10 december bericht ontvingen dat Sonja ongeneeslijk ziek was, was een grote schok. Dat hadden we zeker niet verwacht. En dat ze nog geen maand later al zou overlijden al helemaal niet.

Hiermee is niet alleen een heel fijn mens, maar ook een goede en gewaardeerde kunstenares verloren gegaan. Inmiddels is Sonja in familiekring gecremeerd.

Het bestuur van Stichting Culturale wenst Gerrit Koster, de kinderen en kleinkinderen, en de verdere familie heel veel sterkte met het verlies van Sonja.

PS: Deze prachtige foto van Sonja bij haar zelfgemaakte ‘Zelfportret’ (uit 2016), is mij speciaal voor bij dit bericht aangeleverd door Gerrit Koster. De combinatie van foto en kunstwerk heet ‘Me and me’.