Jazz-improvisaties bij opening deelnemersexpositie Tour of Art

In de grote zaal van de Kubus wordt donderdag 19 september de overzichtstentoonstelling van Tour of Art geopend

Op donderdagavond 19 september vindt in de KUBUS de feestelijke opening plaats van de centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland. Dit keer met een heel bijzonder programma. Jazz-saxofonist en KUBUS-docent Willem Hellbreker gaat, samen met slagwerker Olaf Noordanus, improviseren op een aantal kunstwerken uit de deelnemersexpositie. De toegang is gratis; iedereen is welkom.

De opening van de deelnemersexpositie, met van elke deelnemer aan de Tour of Art Flevoland een kunstwerk, is altijd een feestje. Dit keer belooft het iets heel bijzonders te worden. Wethouder Peter Schot en drie mensen vanuit de organisatie (KUBUS en Stichting Culturale), zullen elk een kunstwerk selecteren uit de expositie. Als openingshandeling zal Wethouder Peter Schot, na zijn openingswoord, het door hem uitgekozen kunstwerk laten zien. Dit is tevens het startsein voor Willem Hellbreker en Olaf Noordanus om te gaan improviseren, geïnspireerd op dit kunstwerk. Daarna zullen de overige kunstwerken beurtelings getoond worden, waarop ook geïmproviseerd zal worden. De musici weten niet van tevoren welke kunstwerken ze te zien krijgen.
Vanaf 19:30 uur start de inloop, in de foyer. Om 20:00 uur start het openings-programma in de Grote Zaal. Na afloop daarvan kan er boven, op de omloop, een drankje gedronken worden, met wat lekkere hapjes, gemaakt en aangeboden door Restaurant Applaus.
Voor- en  achteraf is er gelegenheid om de expositie te bekijken. Wie het leuk vindt om wat uitleg bij de expositie te krijgen, kan op 14 of 15 september, tijdens LelySTART, om 14:00 of 16:00 uur mee met een korte rondleiding langs de expositie.