‘KUNSTGREEP-01’ – locatie 1, KUBUS

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op locatie: KUBUS

Locatie: KUBUS; Agorabaan 3, 8224 JS Lelystad
www.dekubuslelystad.nl

Deelnemers op deze locatie:

  1. Frans van Tol
  2. Gaby Hendriksz
  3. Sander Visser
  4. Ab Strijker
  5. Hans Brooymans

 Frans van Tol               www.Fransvantol.nl

Olieverf op doek en paneel

Frans van Tol is van oorsprong edelsmid, maar heeft zich in de jaren na het maken van sieraden nu bekwaamd in het maken van schilderijen, beelden en objecten. Zijn huidige werken tonen in hoofdzaak een abstracte beeldtaal, waarvan de voorstelling in de vorm zonder relatie met de waarneembare wereld is. Door deze onbenoembare vormen en intuïtief gekozen kleuren vertonen zijn schilderijen een vooruitstrevende en tijdloze uitstraling.

Gaby Hendriksz    www.beeinfocus.nl

Fotografie

Na jarenlang in de reclame actief te zijn geweest richt Gaby Hendriksz zich nu – alweer een lange tijd – op haar grote passie: de fotografie. Schoonheid is te vinden in allerlei verschijnselen en objecten om ons heen: natuur, stillevens, mensen en dieren. Door de creatieve laag die Gaby daaraan toevoegt kunnen ‘dingen’ soms ook bijna abstract lijken!

Sander Visser www.SanderVisser.exto.nl

Acryl op doek

Sander Visser schildert meestal geabstraheerde vormen, veelal mensfiguren zonder verhaal of boodschap. Zijn graadmeter is steeds of hij het zelf een spannend beeld vindt. Het gaat hem erom de kijker en zichzelf ‘iets’ te laten voelen.

Ab Strijker

Houtdraaikunst

Met het draaien van hout laat Ab Strijker zien dat de vele vormen en prachtige structuren van het hout verrassende mogelijkheden bieden. De resultaten zijn kleurrijk en verrassend!

 Hans Brooymans

Analoge Fotografie   www.brooy.com

Hans Brooymans heeft met analoge fotografie de vele mythen die rondom hunebedden bestaan in beeld gebracht. Uit een tijd zonder schrift waren deze verloren gegaan, maar hij heeft nu als wedergeboorte zijn eigen visuele versie gemaakt.