‘KUNSTGREEP-02’ – Locatie 2. Leonardo Hotel Lelystad City Center

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op deze locatie.

Locatie
Leonardo Hotel Lelystad City Center; Agoraweg 11      

www.leonardo-hotels.nl/lelystad/leonardo-hotel-lelystad-city-center  

 Deelnemers op deze locatie: 

  1. Simone Hakhoff 
  2. Ferdi de Bruijn 
  3. Paulina Martin de Kreij 
  4. Angeline van Schaijk 
  5. Agnes Oldenburg-Herpers 

  Simone Hakhoff      www.madebysimone.nl  

Acryl op doek 

Door het volgen van cursussen bij diverse kunstenaars heeft Simone haar technieken ontwikkeld. Haar visie en inspiratie komen voornamelijk uit de natuur en haar overweldigende kleurenpracht.
Ze is altijd aan het spelen met kleur. Voor haar moet een schilderij een sterke expressie hebben en die vindt zij in spetterende kleuren. Ze tekent en schildert al vanaf jonge leeftijd.
Met sterke kleuren, soms fel contrasterend, dan weer puur of juist weifelend, gevangen in vormen, vlakken en lijnen speelt zij met diepte, reliëf en perspectief.
Ze hoopt dat met die kleuren en contrasten, het plezier dat zij beleeft aan het schilderen van haar werken afspat en dat de kijkers er tenminste zoveel vreugde aan beleven. 

 

Ferdi de Bruijn      www.ferdidebruijn.nl  

Acryl op zelfgemaakte LED-objecten 

Het ontwerpen en maken van LED- objecten is de kunstvorm van Ferdi de Bruijn. Hij is een autodidactische kunstenaar die kunst en design combineert tot ‘functional art’. Verschillende materialen worden samengevoegd; van aluminium tot kunststof, van glas tot LED-verlichting. Al het werk is handgeschilderd en geproduceerd door gebruik te maken van laseren, frezen, warm buigen, zagen en 3D printen.
Hij ontwerpt zodoende klokken, staande objecten en wandobjecten. 

 Paulina Martin de Kreij    www.odelein.com  

Bronzen en marmeren beelden 

Het hakken in steen is Paulina’s lust en haar leven. Ze vervaardigt beelden in marmer en brons, maar heeft ook iets met kristal. Ze besteedt veel aandacht aan de anatomie van het lichaam van mens en dier en werkt voornamelijk in opdracht. Bijvoorbeeld het realiseren van een buste van de aartsbisschop Mgr. Romero van San Salvador.  

 

 Angeline van Schaijk      www.angel2art.nl  

Olie en acryl op doek 

 Met acryl- of olieverf schildert zij figuratief. Ze laat het realistische los om te komen tot minimalistische vormen, in een soms fresco-achtige stijl.
Inspiratie daarbij is vooral de natuur, en bij voorkeur mensfiguren. Hoe de subjecten zich tot elkaar verhouden, en met name de energie daartussen, probeert ze hierbij tot uiting te brengen.
Kleuren spelen een steeds belangrijkere rol. Naast de eerst zo overwegende aardetinten, zet zij tegenwoordig steeds meer verzadigde, heldere kleuren in. 

  

 Agnes Oldenburg-Herpers 

Olieverf en acrylschilderen 

 Agnes haalt haar inspiratie duidelijk uit de natuur. Licht, lucht en natuurlijke kleuren zoals groen en blauw. Deze elementen zijn overal te vinden in de polder en zeker ook in Lelystad.