‘KUNSTGREEP-02’ – locatie 2, Wijkcentrum De Dukdalf

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op locatie: Wijkcentrum De Dukdalf

Locatie: Wijkcentrum De Dukdalf; Punter 35-27, 8242 EK Lelystad

www.welzijnlelystad.nl/mijnwijkcentrum/de-dukdalf

Deelnemers op deze locatie:

  1. Ans Duin
  2. Ed Walraven
  3. Mira Zbikowska
  4. Bert van Leeuwen
  5. Jeanette Meijer

Ans van Duin www.ansduinart.nl

Acryl op linnen

De schilderijen van Ans Duin kenmerken zich door het expressieve kleurgebruik in de landschappen die met honderden kleine stipjes worden aangezet. Heel herkenbaar met een eigen stijl. Kunstliefhebbers houden van haar kleurrijke landschappen en zo vinden ze hun weg naar Amerika, Europa en zelfs Japan.

Ed Walraven  www.edid.me

Fotografie

Ed Walraven laat met zijn art-photos zien dat het mogelijk is om met verschillende blikken naar de wereld te kijken.
“Wanneer ik door jouw ogen kan kijken en jij door de mijne, zullen we allebei iets zien dat we alleen niet zouden hebben gezien!”

 Mira Zbikowska    www.miraart.nl

Olieverf op doek

Mira is geboren in Polen en woont en werkt sinds 1983 in Nederland. Naast ruim 25 jaar werkzaam geweest te zijn bij de Hogeschool van Amsterdam, is ze haar hele leven actief in de kunst; vanaf 2018 zelfs volledig. In Amsterdam volgde zij bij de Wackers Academie de basisopleiding Tekenen en Schilderen. Recent volgde ze een opleiding realistisch schilderen bij Academie Art Partout. Mira’s werken zijn vrij en expressief. Haar afbeeldingen van vogels zijn kleurig en vrolijk!

Bert van Leeuwen    

Beeldsnijden

Bert van Leeuwen heeft jarenlang gebouwd en gewerkt aan het houten schip Batavia in Lelystad. Het heeft hem gevormd; kennis en kunde zijn overgedragen en dat is zichtbaar in zijn huidige sculpturen, beelden en maskers.

Jeannette Meijer  www.studiojeannettemeijer.nl

Fotografie

Het centrale thema in het werk van Jeannette Meijer is de invloed van tijd en omstandigheden op de leefomgeving. Natuurlijke processen als wildgroei, verval en verwaarlozing.
Veel van het werk is fotografisch, maar Jeannette werkt ook graag met houtskool en andere materialen. Door beelden uit de context te halen nodigt zij de toeschouwer uit zelf het werk te onderzoeken en te interpreteren.
“Kijken doe je met je ogen, maar zien doe je met je verstand!”