‘KUNSTGREEP-04’ – Locatie 4. Christelijke Basisschool Horizon

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op deze locatie.

Locatie 

Christelijke Basisschool Horizon; Wold 18-26      

www.horizonlelystad.nl    

Deelnemers op deze locatie: 

  1. Florine Maarsingh 
  2. André Broens 
  3. Paul Nieuwendijk 
  4. Truus Schra 

Florine Maarsingh     www.instagram.com/florinemaarsingh  

Olieverf-en acrylschilderijen 

Florine heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie voor Realistische Schilderkunst. Daarbij heeft ze een brede interesse: van stillevens en portretten tot zeer gedetailleerde afbeeldingen van dieren. Met zo nu en dan een uitstapje naar het meer abstracte. 

 

 André Broens      www.abroens.nl  

Acryl, digitaal, video (installatie)         

Deze kunstzinnige duizendpoot heeft wel bijna alles gedaan wat er op kunstgebied te doen en te leren valt en daarbij dit ook overgedragen aan vele anderen. Zijn vaste thema is de menselijke emotie en zijn werk is veelal kleurrijk. Inspiratie haalt hij kunst, film en het leven zelf.                      

 

Paul Nieuwendijk     www.paulnieuwendijk.com  

Acryl, olieverf en gemengde techniek 

 Het oeuvre van Paul Nieuwendijk kun je rustig indrukwekkend noemen. Hij is beeldend kunstenaar, schilder en colorist pur sang. Wat Paul schildert – het onderwerp – is het gevoel wat hij daarbij heeft en dat bepaalt zijn manier van schilderen. Hij vindt het heerlijk om alle mogelijkheden van verf, kleuren en vormen te onderzoeken. Op het schilderij moeten de kleuren een ‘harmonisch gesprek’ voeren. Door vele kunststromingen is hij gevormd. De ene keert werkt hij wat abstracter dan de andere keer. Soms impressionistisch en vaak uitbundig expressionistisch. 

 

 Truus Schra    www.instagram.com/kunstruus  

Acryl en olieverfschilderijen 

“We zijn niet op de wereld gekomen om beroemd te worden, maar om ons licht te laten schijnen.” Duidelijk is dat Truus iets heeft met licht. Om het licht goed uit te laten komen, is het donker onvermijdelijk. In haar werk laat zij haar lichtpunten zien en nodigt de kijker uit om verder te kijken dan het onderwerp.