‘KUNSTGREEP-05’ – Locatie 5. MAC3PARK

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op deze locatie.

Locatie
MAC3PARK; Bronsweg 7

www.mac3park.nl

Deelnemers op locatie

  1. Ineke van Unen
  2. Johan IJzerman
  3. Hilly Binksma
  4. Maria van Gaal

Ineke van Unen         www.inekevanunen.nl 
Textiele kunst

Ineke is oorspronkelijk opgeleid als lerares textiele werkvormen. Ze heeft jarenlang in verschillende technieken lesgegeven, zoals bijvoorbeeld in zijde-schilderen, patchwork en quilten. Niet alleen op scholen, maar ook op de volksuniversiteit en vooral workshops in haar eigen atelier: De Witte Moerbei.
De laatste tijd heeft ze zich, na jaren van art-quilts maken toegelegd op abstracte textiele kunst in allerlei vormen.Met deze fascinerende textiele kunst neemt ze regelmatig met solo-exposities deel aan tentoonstellingen, in Nederland en in het buitenland.

Johan IJzerman          www.yzerman.nl 
Acrylschilderen

De wereld verandert. Steeds weer. Leven is beweging. Altijd en overal.
Kunst vraagt om beschouwing. Johan IJzerman gaat uit van de filosofie dat nieuwe kansen het leven verrijken. Het is ‘the Art of Enjoying Life’!
Geniet mee en ervaar hoe de beweeglijkheid van deze kunst u in alle rust,
de dynamiek van de werkelijkheid laat beleven.

 

Hilly Binksma www.qs2textielgroep.nl/hilly-binksma.html

Wolvilten, textiel verven en bedrukken

De inspiratie haalt zij uit haar omgeving door kijken en ervaren. Thema’s die haar bezighouden en steeds terugkomen in haar werk zijn verval, vergankelijkheid, kwetsbaarheid, en het doorleefde. Hiervoor gebruikt zij verschillende technieken, afhankelijk van wat ze wil uitdrukken in vorm, kleur en materiaal. Vilten, stof verven, bedrukken en bewerken: zij is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Maria van Gaal  www.mariavangaal.nl

Olieverf op doek

Al zolang Maria een potlood kan vasthouden, tekent ze.  Gedreven door haar passie ging Maria studeren aan de AKI (kunstacademie te Enschede), waar ze succesvol afstudeerde. Maria is veelzijdig, creatief, empathisch en heeft oog voor detail. Een persoonlijke benadering is haar eigen, omdat haar interesse vooral uitgaat naar hoe iemand werkelijk is. Maria weet dit als geen ander te vertalen naar het doek, waardoor de geportretteerde in al zijn kwetsbaarheid en kracht zichtbaar wordt. De portretschilderingen van Maria ontstaan door olieverf dun of dik, direct of met transparante lagen, aan te brengen op canvas of linnen.