‘KUNSTGREEP-07’ – locatie 7, Locus Flevum

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op locatie: Locus Flevum.

Locatie : Locus Flevum, Groene Velden 18, Lelystad
www.locusflevum.nl

Deelnemers op deze locatie:

  1. Martin Soesbergen
  2. Merel Fellinger
  3. Greet Soppe

 

Martin Soesbergen www.soesbergen.exto.nl

Olieverf/acryl op doek

Vanaf het begin (1984) is er de drang geweest om surrealistisch te schilderen en in 2004 wist hij het zeker: hij is surrealist. Beelden vormen zich naar aanleiding van woorden en woorden vormen zich naar aanleiding van beelden. Bij songteksten of thema’s associeert hij beelden die hij vastlegt op doek. Een deel van die beelden vormen zich al schilderend (automatisch) waardoor een eigen werkelijkheid ontstaat. Daarmee is zijn werk surrealistisch in de filosofische zin van Breton (1924): het surrealisme berust op het geloof in de superieure werkelijkheid van bepaalde vormen van associatie die tot nu toe werden verwaarloosd, in het oppermachtig zijn van de droom, in het doelloos spel van denken. Het gebruik van symboliek geeft een persoonlijk verhaal en langzamerhand ontstaat een eigen wereld.

Merel Fellinger

Olieverf op doek/canvasboard

Merel Fellinger is afgestudeerd aan de kunstacademie op de richting animaties en maakt sinds kort – door de coronatijd – portretten van katten in olieverf op doek, canvas of board. Op diverse manieren passend bij hun karakter, als samoerai of adel uit de Gouden Eeuw. Het meest wordt zij geïnspireerd door Twisted (de kat van haar tweelingzuster).

Greet Soppe   www.glasatelier-greetsoppe.nl

Glaskunst

Van jongs af aan was Greet Soppe al geïnteresseerd in glas. Vooral glas-in-lood in mooie kerkramen boeiden haar bijzonder.
Dus toen zij met pensioen ging en van ‘s-Hertogenbosch naar Emmeloord verhuisde, startte zij met het maken van glas-in-lood. Veelal op bestelling. Daarna met glasfusing en brandschilderen. Het werk is boeiend, fantasierijk, creatief en vaak verrassend qua resultaat.
Sommige van haar objecten symboliseren bepaalde gebeurtenissen. Anderen zijn simpelweg kleurrijk, warm en sprankelend.