‘KUNSTGREEP-08’ – locatie 8, Crematorium Ölandhorst

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op locatie: Crematorium Ölandhorst.

Locatie :Crematorium Ölandhorst – ALLEEN op ZONDAG!
Oostranddreef 1, 8212 AZ Lelystad
www.yarden.nl

Deelnemers op deze locatie:

  1. Christine Boer
  2. Menja Weide
  3. Hein Walter
  4. Stieneke Oeverbeek

 

Christine Boer  www.christineboerart.nl

Etsen, gecombineerd met schilderen en tekenen op papier

Πάντα ῥεῖ, (spreek uit: Panta rei) oftewel: Alles is in beweging. Dit is een bekende uitspraak van de Griekse filosoof Heraclitus. In haar werk probeert Christine dat zichtbaar te maken door verschillende landschappen door elkaar heen te werken tot nieuwe beelden. Zo worden dag en nacht, zomer en winter, menselijk ingrijpen en wilde natuur tegelijkertijd zichtbaar.

Christine Boer neemt in al haar werk het (Nederlandse) landschap als uitgangspunt. Zij blijft daarbij niet bij dat wat zij direct ziet, maar zoekt naar de abstracte patronen en de onregelmatigheden in de geploegde, regenachtige akkers, in het gras en in de ribbels op het strand.  Het landschap zelf blijft in haar werk herkenbaar. Tegelijkertijd vindt zij steeds vormen die zich van het concrete landschap losmaken.

Menja Weide  www.atelierdegroenweide.nl

Keramiek

Menja Weide is een veelzijdig kunstenares. De keramiek die zij maakt is meest organisch van vorm en geschikt voor binnen en/of buiten. In 2021 is zij zich gaan toeleggen op het maken van speciale producten voor herinneren en gedenken. Bijzonder zijn de gedenkdoosjes die met veel aandacht worden gemaakt voor hun bijzondere inhoud. Je kan hierbij denken aan een foto, ring, briefje of ander dierbaar voorwerp.

Hein Walter   www.heinwalter.nl

Tekenen

Zijn kunstenaarsbestaan heeft de laatste jaren steeds meer gezichten gekregen. Hij is schilder, tekenaar, zorgkunstenaar, dichter, projectbedenker, projectleider, coach en meer. Onder andere community art projecten, waarbij hij samen met groepen mensen kunst maakt. Hij is goed in het bedenken van kunstprojecten op maat.
Hij maakt ook tekeningen op kleiner formaat, die hij per post verstuurt aan mensen die een abonnement hebben op zijn werk. Expressieve tekeningen, kleurrijk en betekenisvol.

 

Stieneke Oeverbeek   www.stientjeoeverbeek.nl

Mixed media op doek, paneel of karton; collages en net-sculpturen
Onthechting en verbinding, daar gaat haar zoektocht over. Nu ziet zij dat heel duidelijk, maar daar moest zij al werkend achter komen, intuïtief. Repeterende, zoekende handelingen waren het, waarbij ze geconcentreerd moest zijn en tegelijk terug kon gaan in haar herinneringen. Een wonderlijke combinatie, als je het goed beschouwt.
Het werk is contemplatief, spiritueel en stil. Het werk dwingt voor haar gevoel ook stilte af. Het dwingt de toeschouwer tot lezen, tot zorgvuldig kijken. Het werk is fragiel en intiem, en dat is haar zoektocht ook. Ze geeft zichzelf bloot, haar gedachten, haar twijfel.