‘KUNSTGREEP-08’ – Locatie 8. Het Erf van BoerKok

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op deze locatie.

Locatie

Het Erf van BoerKok; Meerkoetenweg 9

www.boerkok.nl

Deelnemers op locatie

  • Dorrith Hillenbrink
  • Margreet Faber
  • Jeannette Meijer
  • Willem Koot
  • Martha de Vos-Hunneman
  • Astrid van Ruiten

 

Dorrith Hillenbrink, met olieverf op doek

Haar olieverf-werken komen tot stand door naar aanleiding van eigen aquarelstudies ‘buiten in de natuur’ de lijnen, vlakken en kleuren te bestuderen. En vervolgens in haar atelier deze te verwerken in de ‘olieverf op doek’. Haar werken zijn bijzonder kleurrijk en spreken boekdelen!

www.artwanted.com/galeriethill

Margreet Faber, met olieverf en mixed media

Margreet heeft een passie voor schilderen en haar portretten en schilderijen zijn geïnspireerd op de diverse ontmoetingen, reizen, cultuur, vrijheid en schoonheid van de kunsten.
Ze ontwikkelt zich steeds verder.En in het meer en meer loslaten van de dogma’s van de oude technieken ervaart ze dit als een grote mate van vrijheid in de manier van het werken met olieverf en mixed media.

margreetfaber.art

Jeannette Meijer, met fotografie

Het centrale thema in het werk van Jeannette is de invloed van tijd en omstandigheden in de leefomgeving. Natuurlijke processen en wildgroei, verval en verwaarlozing. Veel van het werk is fotografisch, maar ze werkt ook graag met houtskool en andere materialen. Door beelden uit de context te halen nodigt ze ons – kijkers – uit om haar werk te onderzoeken en te interpreteren. Kijken doe je met je ogen, maar zien doe je met je verstand?!

studiojeannettemeijer.nl

Willem Koot, met beeldhouwwerk

Willem is sterk gefascineerd door het ambacht van beeldhouwen in steen sinds 2013. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot professioneel beeldhouwer. Hij ziet in (dag)dromen een beeld ontstaan dat hij eerst in talloze klei- of mergelontwerpen uitwerkt en dan soms in marmer e.d. De vaste inspiratiebronnen voor Willem Koot zijn de kracht van de seizoenen, de eindeloos repeterende levenscyclus van de mens en het ontzag voor onze zon. Ook het spannende, onhandige in toenadering tussen mensen ziet u als thema terug in zijn werk.

willemkoot-sculpturen.nl

Martha de Vos-Hunneman, met textiel geverfd en geborduurd

Voor Martha is haar levenskunst: kunst maken. Ze was al vroeg bezig met allerlei soorten handwerken. Ze is o.a. actief geweest bij het ‘Quiltersgilde’. Was ze eerder aan allerlei handwerkregels gebonden, daar leerde ze deze regels los te laten. Nu geniet ze erg van het creatieve proces in de Textielkunst.
“Het borduurwerk in de kunst is niet zomaar een steek, maar gezet met gevoel.”

www.marthadevos-hunneman.nl

Astrid van Ruiten, met goudsmeden

Astrid maakt bijzondere sieraden van mooie edelmetalen als goud en zilver, met de mooiste kleuren edelsteen, diamantjes of parels. Ze laat zich graag inspireren door de natuur, door edelstenen en door persoonlijke verhalen. De sieraden zijn altijd persoonlijk en daardoor uniek. Elke dag bewondert ze al het moois wat de aarde te bieden heeft. Wanneer ze edelstenen gebruikt in haar ontwerp, dan laat ze de edelsteen centraal staan. Want zoveel schoonheid verdient de hoofdrol. Ze vindt het heel inspirerend om ook in strakke vormen de moderne architectuur terug te zien.

opgoudgeluk.nl