‘KUNSTGREEP-09’ – locatie 9, Het Erf van BoerKok

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op locatie: Het Erf van Boerkok.

Locatie: Het Erf van BoerKok; Meerkoetenweg 9, 8218 NA Lelystad
www.boerkok.nl

Deelnemers op deze locatie:

  1. Simone Hakhoff
  2. Margreet Faber
  3. Rien Nijboer
  4. Helma Hille
  5. Ineke van Beersum
  6. Ton Ensink

 

Simone Hakhoff   www.madebysimone.nl

Acryl op doek

Door het volgen van cursussen bij diverse kunstenaars heeft Simone haar technieken ontwikkeld.
Haar visie en inspiratie komen voornamelijk uit de natuur en haar overweldigende kleurenpracht.
Ze is altijd aan het spelen met kleur. Voor haar moet een schilderij een sterke expressie hebben en die vindt zij in spetterende kleuren. Ze tekent en schildert al vanaf jonge leeftijd.
Met sterke kleuren, soms fel contrasterend, dan weer puur of juist weifelend, gevangen in vormen, vlakken en lijnen speelt zij met diepte, reliëf en perspectief.
Ze hoopt dat met die kleuren en contrasten, het plezier dat zij beleeft aan het schilderen van haar werken afspat en dat de kijkers er tenminste zoveel vreugde aan beleven.

Margreet Faber   www.margreetfaber.com

Olie, acryl, multimedia op doek

Opgeleid tot lerares kunst: tekenen en handenarbeid. Dit pad heeft zij destijds niet gevolgd; ze ging het bedrijfsleven in. Gelukkig heeft zij enkele jaren geleden haar passie weer teruggevonden en opgepakt. Ze heeft de kennis en technieken weer up-to-date gemaakt door het volgen van verschillende opleidingen en cursussen bij diverse vakgenoten.
Haar schilderijen zijn geïnspireerd op diverse ontmoetingen (portretten), reizen, cultuur, vrijheid en schoonheid van de kunsten. De ontwikkeling gaat door en in haar werk verlaat zij meer en meer de dogma’s van de ‘oude’ technieken en ervaart zij haar vrijheid. Haar handschrift ontwikkelt zich naar eigenheid.

Rien Nijboer   www.riennijboer.nl

Acryl op doek

Zijn schilderijen zijn jarenlang vrijwel steeds dynamisch, kleurrijk en energiek geweest. Sinds enige tijd krijgen de nieuwe schilderijen ook vaak een gedemptere invulling.
Behalve aan nieuw werk schildert hij regelmatig door aan werk uit vroegere jaren. Daardoor komen gevoelens en energie uit verschillende perioden in één werk samen en ontstaan naast elkaar werken van verschillende dynamiek en energie.

Helma Hille   www.helmahille.nl

Textiel gecombineerd met onderdelen van kleine meubelen

Helma gaat op zoek naar tweedehands meubelen waarbij de vorm bepalend is voor haar keuze. Deze worden aangepast, zodat de oorspronkelijke functie niet meer belangrijk maar nog wel zichtbaar is. Hier worden delen van kleding aan toegevoegd, die ze soms zelf heeft gedragen. De stof wordt ineengevouwen. Er ontstaat een beeld, half mens, half meubel, waarvan de delen niet altijd logisch met elkaar verbonden zijn. Dit geeft voor Helma het vervreemdende gevoel weer dat zij ervaart bij haar eigen linker en rechter lichaamshelft.
Het gebruik van haar eigen lichaamsmaten versterkt het autobiografische karakter van de sensuele beelden die eigenlijk zelfportretten zijn.

Ineke van Beersum   www.inekevanbeersum.nl

Keramiek

In 2009 begon Ineke met keramiek in het keramiekatelier op de Kubus in Lelystad, bij Henk van Laar en Roland Meijer. Vanaf 2010 volgde ze de Ambachtelijke Opleiding Keramische Technieken bij de SBB Gouda, waar ze les kreeg van Lucia Fransen en Mathieu van der Giessen. In 2013 behaalde zij er het diploma ‘Handvormen en Draaien’.
Daarnaast volgde ze draailessen bij Dennis Bohle, de workshop slibdecoratie (Mathieu van der Giessen), de workshop porseleindraaien (Thomas Jan König en Judith Bloedjes), de cursus hout- en zoutstoken (Joop Crompvoets), de masterclass streven naar perfectie (Wim Borst) en het SBB Extra Leerjaar Handvormen gegeven door Mieke de Groot.
Klei is voor haar zowel een inspiratiebron als het bouwmateriaal voor haar veelal abstract-organische objecten.

Ton Ensink   www.geometric-art.blogspot.com

Acrylverf op papier of doek

Ton maakt schilderijen gebaseerd op geometrische patronen. Inspiratiebronnen voor het geometrische werk van Ton Ensink zijn kunstenaars als Escher en Vasarely, maar ook geometrische kunst uit de islam en de Keltische cultuur. Het ontwerp maakt hij op de computer, maar de realisatie gaat in acrylverf en wordt met de hand geschilderd.
In zijn werk speelt hij met ruimtelijkheid, beweging en illusie. Ook de Op-art vormt een belangrijke inspiratiebron.