‘KUNSTGREEP-10’ – locatie 10, Atelier en beeldentuin Lena Postuma

Een overzicht van de deelnemers die exposeren op locatie: Atelier en beeldentuin Lena Postuma.

Locatie: Atelier en beeldentuin Lena Postuma, Den Alerdinck 23, 8226 RC Lelystad

Deelnemers op deze locatie:

  1. Lena Postuma
  2. Gerrit Koster
  3. Sonja Reedijk

 

Lena Postuma   www.lenapostuma.nl

Brons en gietsteen

Lena is in 1950 geboren in Drachten. Creativiteit is altijd een belangrijk onderdeel in haar leven geweest. In 1985 is zij in Lelystad komen wonen en sinds 1998 houdt ze zich met beeldhouwen bezig. Zij heeft les gehad van Ton Willems, maar ziet zichzelf toch meer als een autodidact. Het zelf ontdekken van nieuwe vormen en technieken is voor haar een belangrijke drijfveer en stimulans. Ze is erg geïnteresseerd in mensen. Haar beelden zijn dan ook mensfiguren. Momenteel legt zij zich toe op twee technieken. Ze maakt beelden in gietsteen en in brons.

Brons biedt vele mogelijkheden. Naast volle vormen is het ook mogelijk om slanke gedetailleerde figuren te maken. Haar gietsteenbeelden zijn forser van vorm en kenmerken zich door ronde vormen en doorlopende strakke lijnen, met een knipoog naar de werkelijkheid. Deze beelden komen zowel binnen als buiten goed tot hun recht.

Gerrit Koster   www.gnkfoto.nl

Fotografie

Fotograferen doet Gerrit Koster al vanaf zijn 18e jaar. In de loop der tijd heeft hij diverse workshops gevolgd om zijn kennis over fotografie te vergoten. Er volgde een periode waarin hij voornamelijk de realiteit fotografeerde. De grote omslag kwam na het lezen van een boek over creatieve fotografie. Hij maakt nu o.a. gebruik van “Cross Polarization”, een techniek waarbij je met gepolariseerd licht en een polarisatiefilter de prachtigste kleuren en vormen in plastic kunt vastleggen.

In principe vindt hij dat de camera de foto moet kunnen maken en mag het geen Digital Art via een fotobewerkingsprogramma worden.

Sonja Reedijk   www.sonjareedijk.nl

Paper art; 2D en 3D

Sonja Reedijk is afgestudeerd in Vrije grafiek, aan de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten (SAPK) te Genk (B) met laureaat (2006). Daarna heeft ze ook de 2-jarige vervolgopleiding Specialisatie Grafiek en Papierscheppen met succes afgerond. De geschiedenis van de ontwikkeling van tekens en het (kalligrafische) schrift blijven een leidraad in haar werk. Natuur en mens zijn eveneens een bron van inspiratie. Ze werkt abstract met structuur en sprekende kleuren, soms is de figuratieve impressie aanwezig.