Kunsttour 2.0 Hoe werkt het?

Lees over het hoe en waarom van de Kunsttour 2.0

Kunsttour 2.0 dient dit jaar als alternatief voor de Tour of Art Flevoland. Wat is het verschil en hoe werkt het 3 en 4 oktober?

Beide evenementen werken met locaties waar kunstenaars hun werk tonen. Bij de Tour of Art heeft de organisatie voor locaties gezorgd en bij de Kunsttour hebben de deelnemende kunstenaars er zelf voor gezorgd. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de herkenbaarheid van de locatie en het naleven van de Coronaregels. Bij de Tour of Art zijn alle locaties in Lelystad gesitueerd en bij de Kunsttour in Lelystad, Dronten, Zeewolde en Almere. De bezoekers kunnen tussen 12.00 en 18.00 uur te locaties bezoeken. Wil je locaties in verschillende plaatsen bezoeken, dan is het handig om met de auto te reizen. Op deze website, onder Plattegrond, zijn printbare documenten met plattegronden van de locatie-adressen geplaatst, waarmee de bezoeker makkelijk de diverse locaties kan vinden.

Bekijk het werk van de deelnemers en de locaties via de koppen ‘deelnemers’ en ‘locaties’.

Waarom geen Tour of Art en wel een Kunsttour 2.0?

Dit heeft alles te maken met de corona-richtlijnen. Bij de Tour of Art waren een deel van de locaties niet meer geschikt en een deel van de kunstenaars heeft de deelname voor dit jaar geannuleerd. Bij de Kunsttour spreiden we het risoco van afgelasting over de deelnemende kunstenaars, mocht daar eind september reden voor zijn.