LelystadseTour of Art deelneemster wint kunstverkiezing ANSUL

Elk jaar kiest ANSUL een werk.

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober vond in Lelystad de jaarlijkse ‘Tour of Art Flevoland’ plaats. Evenals de twee voorgaande jaren werd op deelnemerslocatie ANSUL BV, tijdens dit weekend door de directie een kunstverkiezing gehouden onder het personeel. Een schilderij van de Lelystadse deelnemende kunstenares Joke de Groot-Karelsen werd het winnende kunstwerk.

Algemeen Directeur Erik van Ekeris bedacht twee jaar geleden een manier om ook alle werknemers actief bij de kunst te betrekken. Alle medewerkers van ANSUL BV werden uitgenodigd om een stem uit te brengen op één van de kunstwerken die dat weekend bij ANSUL te zien waren. Het kunstwerk met de meeste stemmen wordt door ANSUL aangekocht, en een jaar lang op een goed zichtbare plaats in het bedrijf opgehangen of neergezet. Na dat jaar wordt het kunstwerk verloot onder de medewerkers die op dit werk gestemd hadden. Het was zo geslaagd, dat deze actie vorig jaar en ook dit jaar weer herhaald is.
Het kunstwerk dat de meeste stemmen kreeg was het schilderij ‘Soft love’ van de Lelystadse kunstenares Joke de Groot-Karelsen. Op 18 oktober heeft de overhandiging van dit schilderij aan ANSUL plaatsgevonden. Aansluitend heeft Joke haar kunstwerk zelf bij de hoofdingang opgehangen, zodat een jaar lang alle medewerkers en bezoekers het zullen zien.

Het winnende kunstwerk uit 2022 heeft een jaar op die plek gehangen, en wordt binnenkort verloot onder de werknemers die vorig jaar op dit werk gestemd hadden.

Een geweldig leuk initiatief, dat was ons betreft navolging verdient op ander locaties.