Locatie 1, KUBUS

In deze 'Kunstgreep' gaan we alvast op bezoek bij de Kubus.

Het kleurrijke en dromerige werk van Ada Heidbuurt bestaat uit sieraden en objecten. Het vervormen en manipuleren van materialen zoals textiel, organza, rubber en metaaldraad is een ontdekkingsreis waarin Ada haar creativiteit tot uiting brengt.

Monica Schilder- Pasterkamp begon in 2019 haar portretten met olieverf te schilderen. Ze studeerde aan de kunstacademie en deed de studie interieurarchitectuur. Ze werkte jarenlang als interieurarchitect maar het vrije tekenen liet haar niet los. Via portretten in houtskool leerde ze de vertaling naar verf. Bij Art Partout is Monica opgeleid tot docent Fijnschilderen.

“Kunst is het ontregelen van de werkelijkheid, de dingen uit hun functie halen”, aldus Monica Maat. Ze wil de schoonheid van compositie en kleur in de geometrie laten zien. Als basis hebben haar doeken een ornamenteel karakter; terug te vinden in Egyptische of Islamitische kunst; later overgenomen door de Europese Renaissance.

Thema’s waar beeldhouwer Willem Koot zijn inspiratie uit haalt zijn elementen uit de natuur zoals; zon, wind, waterbeweging en de draaiing van de seizoenen. Hij gebruikt marmer, onyx en portlandsteen. Het maken van een kunstwerk is een spannend proces; of de vormen die Willem in de steen ziet, tevoorschijn komen.