Locatie 11, Wijkcentrum De Dukdalf

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij Wijkcentrum De Dukdalf.

Paul Nieuwendijk is beeldend kunstenaar, schilder en colorist pur sang. Wat Paul schildert – het onderwerp – is het gevoel dat hij daarbij heeft, en dat bepaalt zijn manier van schilderen. Hij vindt het heerlijk om alle mogelijkheden van verf, kleuren en vormen te onderzoeken. Op het schilderij moeten de kleuren een ‘harmonisch gesprek’ voeren. Door vele kunststromingen is hij gevormd. De ene keert werkt hij wat abstracter dan de andere keer. Soms impressionistisch en vaak uitbundig expressionistisch.

Voor Caroline Zwijnenburg is de natuur haar grootste inspiratiebron – geeft rust en hoop. Ze observeert de natuur om de kleuren goed in haar doeken te vangen. En in de monochromatische werken laat de maker dan ook een enorme gevoeligheid voor de kleuren zien. De maten van de getoonde schilderijen lopen uiteen van 15 bij 15 cm tot en met 150 bij 200 cm. Het gebruikte materiaal is divers.

Nico de Vries beheerst de techniek van olieverf op doek; soms in combinatie met veren. Het thema ‘dier en natuur’ interesseert hem. En de werken laten zien dat de schilder met de verschillende technieken het thema tot uiting laat komen, zodat het duidelijk is wat Nico met zijn werken wil vertellen.

Jan Schaafsma is beeldend kunstenaar en maakt beeldhouwwerken van hout, papier, aluminiumcement. Interessante sculpturen, o.a. koppen op ware grootte,- beeld van volwassen vrouw 1.80 m hoog – jas van hout. Een drang om te experimenteren met materialen is duidelijk zichtbaar. De maker probeert verschillende technieken uit. Er is geen eenheid in de gekozen thema’s; alles valt onder het motto ‘uitproberen’. De technische vaardigheden zijn hier volop in ontwikkeling en dat is interessant om te zien. Vooral in de houten sculpturen is het samenspel van houtnerven en vorm goed zichtbaar!