Locatie 12, Praktijk Beker

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij Praktijk Beker.

Voor Ab Strijker ligt de focus van het werk ‘houtdraaien’ op de mogelijkheden van de houtbewerking. Met houtdraaien is veel mogelijk: omkeren, andere materialen toevoegen, etc. Ook de kleur en het uiterlijk van de verschillende houtsoorten spelen een belangrijke rol. Door de techniek van het houtdraaien blijven de decoratieve en verfijnde vormen symmetrisch en afgerond.

De edelsmid Jacolien Strijker maakt sieraden op maat – als vertolkers van de waarde – voor degene die het sieraad ontvangt. Haar inspiratiebronnen zijn: symboliek, natuur en mensen. Zij beheerst de techniek en kan zodoende de organische vormen, die geïnspireerd zijn op de natuur, krachtig en speels tot uitdrukking brengen juist voor diegene waar het sieraad voor bedoeld is. Unieke handgemaakte persoonlijke sieraden met een boodschap en gevoel.

Gonny Geurts is een veelzijdige kunstenaar. Haar schilderwerken zijn: acryl en mixed media op doek. Het domein van Gonny is het Veluwerandmeer. Hier worden de gedachten – gevoed door de thema’s mens, landschap, taal en symboliek en abstractie – omgezet in kunstwerken. Een grote gevoeligheid is zichtbaar in de schilderijen. De kleuren zijn vergrijsd en rijk. De kijker geeft zelf inhoud!

Na haar werkzame leven is Thea Hussaarts zich gaan toeleggen op tekenen en schilderen. Het leukst vindt zij het maken van collages en mixed media werken. Haar collages vindt ze elke keer weer spannend om te maken, vaak verrassend en erg leuk om te doen. Ze houdt van kleur en een grapje in haar werk. Haar doel is het maken van leuke, unieke kunst waar mensen blij van worden!