Locatie 13, Op Het Hoekje

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij Op Het Hoekje.

Stephan van den Brandt is opgeleid als Game Designer en Desktop Publisher en legt zich in zijn werkzame leven toe op o.a. traditioneel tekenen. Stephan werkt vooral op doek, hardboard en papier met een scala aan kleurige markers, potlood, water- en acrylverf en soms mixed media. Zijn kleurplaten zijn speels en doen in de verte denken aan het Franse primitivisme.

Voor Greet Soppe is het glas bewerken boeiend en uitdagend. Het is een techniek waarin zij haar fantasie en creativiteit kan verwezenlijken. Met de beheersing van de technieken ‘fusion’, glasblazen en glas in lood maakt Greet Soppe zeer interessante abstracte vormen met een gevoelige mix van kleuren, wat leidt tot een uniek en sfeervol resultaat.

Cees Stol is zich na zijn werkzame leven – in het kader van de duurzaamheid – gaan toeleggen op het maken van corsages, hangers en oorbellen van afvalproducten. O.a. corsages van boombladnerf en veren; hangers en oorbellen van schelpen en vogelveren, maar ook van hout, metaal of epoxy. Het liefst werkt hij met natuurkleuren, maar er zijn wensen waardoor hij op gekleurd materiaal moet terugvallen.

André Broens studeerde installatiekunst en maakte op de Kunstacademie o.a. een schilderij van 30 meter. Het schilderen – acryl op doek en papier – is en blijft zijn grote passie. Het werk is vol energie; het formaat en de herhaling worden bewust ingezet. Het is speels en humoristisch en de kleuren hebben een decoratieve functie. De zwart-witte tekeningen zijn het meest intrigerend door de opzettelijke vervorming van de gezichten met grote ogen en de karikaturale gezichtsuitdrukkingen.