Locatie 14, Crematorium Ölandhorst (Alléén op zondag!)

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij Crematorium Ölandhorst.

Goud- en zilversmid Marjolein van Lubeck houdt zich dagelijks met veel plezier bezig met het ontwerpen en smeden van sieraden, gebruiksvoorwerpen en relatiegeschenken. Bent u op zoek naar een sieraad met een exclusief karakter en een geheel eigen stijl, dan zijn de mogelijkheden bij Atelier Marjolein grenzeloos. U kunt er terecht voor alle vormen en creaties in iedere prijsklasse.

Kunst is voor Johanna Braeunlich haar derde taal. De taal die ze spreekt is veelzijdig. Naast keramiek maakt ze ook tekeningen, schilderijen en objecten van andere materialen. Het vakmanschap heeft ze in Duitsland geleerd toen ze de opleiding deed voor pottenbakken.

Joek van Draanen is bekend door het gebruik van glas en brons in zijn sculpturen. Het vrijwel ondoorzichtige glas in combinatie met het brons geven verrassende nuances in licht en kleur. Om gelukkig te leven, is kunstbeleving onontbeerlijk, stelt hij. Elk kunstvoorwerp beeldt iets uit, heeft een betekenis.

Het werk van Ko van Velsen is zeer divers: potlood, pastel, inkt of olieverf. Hij is gefascineerd door de impressionisten die de materie ‘ineens’ voorbij de verf brachten, tot licht, warmte en beweging. Al doende bereikte hij het stadium waarin hij, door toegenomen vakkennis en kunde, een verhaal met zijn ‘eigen’ woorden kan vertellen.