Locatie 15, A.S.F. Fischer BV

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij A.S.F. Fischer BV.

Marijke Tinga heeft het iconen schilderen aan de Prosopon School in Moscow geleerd, volgens een eeuwenoude methode. Ze houdt ervan om kleuren te mengen en hierdoor nieuwe te creëren. Zij verbaast zich erover dat er zoveel mooie natuurlijke kleuren hier op aarde te vinden zijn in mineralen en edelstenen.

Het werk van Kim Pasterkamp (zie vlog) is net zo gekleurd als haar leven. Door jarenlange ervaring en brede kennis van technieken en materialen is haar werk zeer gevarieerd. Met aquarel, olieverf, zijde, keramiek, klei en steen werkt ze in vele stijlen. Kortom een stijl die niet in een hokje is te duwen. Daarnaast geeft ze ook workshops.

Fotograaf Arie van der Burg heeft als thema het alledaagse en oer Hollandse polderlandschap. Het spel tussen de monochromatische kleuren en de kleuraccenten is hier duidelijk zichtbaar. Het smaakt naar meer.

De verstilling in het fijnschilderwerk van Anne Kuin is duidelijk zichtbaar. Hoe somberder het onderwerp van de schilderijen is, hoe krachtiger het overkomt.

Hoewel haar hoofdvak schilderen was, is keramiste Carin Staal steeds meer gaan werken met klei. Het liefst bouwt zij haar werk op uit platen klei. Als decoratie maakt ze gebruik van tekeningen en afdrukken in de klei, gecombineerd met oxides en glazuren. Ze stookt haar werk in een elektrische oven en soms ook in een raku oven.

Goudsmit Astrid van Ruiten wil mensen blij maken met haar eigen ontwerpen. Ze laat zich graag inspireren door de natuur, door edelstenen en door persoonlijke verhalen. Met haar herinneringssieraden maakt zij de herinnering aan jouw dierbare tastbaar.

Anat Groag is een veelzijdig kunstenares: portretten, bloemen en landschappen tekent en schildert ze in vele technieken. Aquarelleren is haar grootste passie: het onverwachte, het spel van water en kleur, fascineren haar.