Locatie 16, ANSUL Solutions BV

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij ANSUL Solutions BV.

Fotograaf Gerrit Koster houdt zich de laatste jaren vooral met creatieve fotografie bezig. Onder andere met ‘Cross Polarization’. Dit is een techniek waarbij je met gepolariseerd licht en een polarisatiefilter de prachtigste kleuren en vormen in plastic kan vastleggen. Maar ook met spiegels, macrolens, zeepsop of olie zijn prachtige beelden te maken.

Jan van Althuis maakt zijn doeken met een zichtbare beheersing van de schildertechnieken. De kleuren zijn subtiel gebruikt. In de geabstraheerde beelden ziet men moderne architectuur en surrealistische landschappen.

Bij Sonja Reedijk is na haar opleiding Vrije Grafiek in Gent haar fascinatie voor papier ontstaan. Het zelf scheppen ervan en dat weer toepassen op vele manieren. Ook ontwerpt ze sieraden van papier en papiergaren. Haar laatste werken zijn gemaakt van groenten en diverse ‘sunprints’. (Zie ook de vlog.)

Wanneer keramiste Agnes Booij een object aan het opbouwen is, heeft ze nog geen enkel idee hoe ze het zal gaan decoreren. Dat komt altijd pas wanneer het werkstuk voor de eerste keer gebakken is. Na een aantal dagen begint er zich een beeld te vormen hoe het eruit hoort te zien. Tijdens dit proces wordt zij geïnspireerd door de natuur, haar omgeving en wat er zoal in haar persoonlijk leven gebeurt.