Locatie 17, De Werfsjob

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij De Werfsjob.

Eric Pasman werkt puur intuïtief een idee uit. Hij accepteert een mislukking en begint regelmatig opnieuw. Het schilderij is steeds het resultaat van een relatief kort maar zeer intensief proces. Altijd vormen elementen uit de werkelijkheid de basis. In zijn jongste werk proef je dissonantie en vervreemding.

Lian de Gier maakt veel gebruik van recycling. Met al die materialen en ingrediënten experimenteert en creëert zij. Ze ontwikkelt 3D-schilderijen, beelden, lanaretten, mozaïeken en andere objecten. Bij die ontwikkeling zoekt zij naar de mogelijkheid om haar gevoel daarbij zo goed als mogelijk weer te geven.
Bezoekers mogen meewerken aan het maken van een groot mozaïek!

De monumentale tekeningen van Floor Schothorst tonen een innerlijke wereld. Groeiende organismen, steenformaties en kruipende insecten zijn een bron van inspiratie, net als het menselijke vlees, zowel de huid, als het vet en de ingewanden. De tekeningen kunnen overweldigend zijn en toch verleidelijk, als een ‘femme fatale’.

Gea Nijzing maakt beelden van zelfhardende klei. Zij heeft in Emmeloord cursussen gevolgd in het maken van figuratieve beelden. In de loop der jaren heeft zij zich meer ontwikkeld richting het abstracte. In haar beelden is echter altijd de mens te herkennen.

Mac Kers bouwt driedimensionale vormen met glas. Het sculpturale karakter is intrigerend. De werken zijn technisch knap, goed van kleur en hebben pakkende vormen.