Locatie 18, Locatie familie Sweep

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij familie Sweep.

Anita van Sliedregt schildert met olieverf op doek. Haar werk is impressionistisch-realistisch van aard. Geïnspireerd door Japanse Grootmeesters – met fijne penselen en Oosters aandoende kleurstellingen. Het geeft een illustratief en een kleurrijk beeld van de Japanse kunst.
Voor het drieluik hebben de fleurige baaitjes in en uit Frankrijk de inspiratie gegeven om op het doek verwezenlijkt te worden.

Ook Angeline van Schaijk schildert met olie en acryl op doek. Haar werken, in aardetinten of meer kleurrijk, worden behalve in een frescoachtige stijl ook in meer moderne stijlen met een krachtige toets op het doek gezet. De observatie van de sombere en ronde objecten in aardetinten springen eruit, terwijl de moderne stijl een lichte en feeërieke sfeer laat zien.

Ineke van Beersum is keramiste. Haar huidige werk gaat over verbinding en contact. Dat levert open en dynamische structuren op, met gelijkvormigheid of juist contrasten. Binnen dit thema experimenteert de Ineke met nieuwe mogelijkheden van de variatie in kleisoorten en dito aanslibbingen, en uiteindelijk met het toepassen van wel/geen glazuur. De vormen zijn speels en door het onderzoek naar de beste toepasbaarheid van de ‘kleien’ zijn de objecten spannend.