Locatie 19, Atelier en beeldentuin De Groene Weide

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij Atelier en beeldentuin De Groene Weide.

Menja Weide schildert met acryl en olie op doek en paneel, en maakt keramiek.
Haar werk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid in technieken en materialen die met veel fantasie en creatieve handigheid worden toegepast. Zo vind je realistische portretten naast kleurrijke bloemen. De realistische vogels – de close-ups – zijn veelal op grote doeken geschilderd. De schilderijen zijn beheerst en glad. En laten de ‘statige’ vogel zien en al zijn natuurlijke perfectie! Naast het schilderen is ze ook gaan werken met keramiek en steen. De beelden zijn gerelateerd aan mens en dier: beweeglijk, speels en sprookjesachtig.

Wijnanda Heslinga schildert a met acryl, H2O-oil op doek en maakt keramiek.
Wijnanda laat in haar kunst – soul art – emotie, kracht, hoop, licht en schoonheid zien. Het is een soort zoekend schilderen en creëren om te verbeelden wat er binnen in haar leeft, maar ook de wereld om haar heen. De natuur en de verhalen van mensen zijn een bron van inspiratie. Het leven kan ook moeiten met zich meebrengen. Creativiteit kan je daar even boven uit tillen.

Jasmijn van der Heijden schildert met acryl op doek.
Jasmijn heeft een puur eigen stijl. Ze gaat graag naar het theater en doet daar inspiratie op voor het schilderen. Haar werk is naïef en kleurrijk. Haar voornaamste doel is om de kijkers blij te maken!