Locatie 2, AGORA Theater en Congrescentrum

In deze 'Kunstgreep' gaan we alvast op bezoek bij het AGORA theater en congrescentrum.

De acrylschilderijen en art prints van kunstenaar/schilder Peter Koelman zijn figuratieve afbeeldingen. Door het gebruik van kleurige vlakken en geaccentueerde lijnen geven ze soms een bijna abstract beeld.
De belangrijkste reden om schilderijen en afbeeldingen te maken is om nieuwe schoonheid te creëren. Peter raakt geïnspireerd door bestaande schoonheid zoals vrouwen, mode, natuur en landschappen.

Hein Walter maakt expressief en kleurrijk werk met figuratieve elementen en gebruikt in de tekeningen veel zwart. Hij is zorgkunstenaar. In de zorginstelling heeft hij een atelier en maakt hij kunst met de bewoners. Hein bedenkt kunstprojecten op maat en heeft veel kwaliteiten: schilder, tekenaar, zorgkunstenaar en dichter.

Het ontwerpen en maken van LED- objecten is de kunstvorm van Ferdi de Bruijn. Hij is een autodidactische kunstenaar die kunst en design combineert tot ‘functional art’. Verschillende materialen worden samengevoegd; van aluminium tot kunststof, glas tot LED-verlichting.
Al het werk is handgeschilderd en geproduceerd door gebruik te maken van laseren, frezen, warm buigen, zagen en 3D printen.

Emily- Lara Kabos studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie audiovisuele kunst. Ze is lichtkunstenaar en wil grote kunstenaars in het licht zetten en zo dicht mogelijk bij ze komen.
Poëzie is een leidraad in haar films. Het werk ontstaat organisch, ze laat alles vrij. Emily- Lara wil de schoonheid in de wereld laten zien.

Al 35 jaar geeft Collin de Bruin les als kunstdocent op een middelbare school. Zijn hele leven maakt hij al tekeningen, schilderijen, poëzie en verhalen.
Hij vond een manier om het beeldende met het schrijven te combineren: collages. De woorden komen eerst; hij zoekt in oude boeken woorden die hem op dat moment raken. Het ene woord zoekt als het ware het volgende. Het gedicht geeft Collin een denk- of gevoelsrichting voor de collage.