Locatie 7, Het Erf van BoerKok

In deze Kunstgreep gaan we alvast op bezoek bij het Erf van BoerKok.

Dorrith Hillenbrink was al heel jong geïnteresseerd in de teken- en schilderkunst. Ze noemt zichzelf autodidact. Onderwerpen ontleend aan de werkelijkheid en geabstraheerd weergegeven schildert ze afwisselend met acryl en olieverf.

De beeldtaal van Stieneke Oeverbeek is geworteld in de Urker cultuur en folklore en tegelijkertijd zoekt ze er een wereld mee die los staat van het hier en nu. Uiteindelijk hoopt ze dat de toeschouwer uitgenodigd wordt in haar werk een eigen verhaal te vinden.

Door het volgen van cursussen bij diverse kunstenaars heeft Simone Hakhoff haar technieken ontwikkeld. Haar visie en inspiratie komen voornamelijk uit de natuur met haar overweldigende kleurenpracht. Ze hoopt dat het spel van kleuren en contrasten de kijkers net zoveel plezier brengt als zijzelf hieraan beleeft.

In de beelden van Els Franken worden karakteristieken uitvergroot. Ze geeft ons hiermee het verhaal van het menselijk drama met al haar bijbehorende gestuntel en theater, maar ook van menselijke vrolijkheid.

In 2012 opende Trudi de Kreek haar eigen atelier in Emmeloord. Na jarenlang in het onderwijs te hebben gezeten besloot ze tot een opleiding kleermaker waarin ze al haar creativiteit kwijt kon. Naast unieke kleding heeft ze een eigen tassenlijn ontworpen. Zij is bereid haar passie, kennis en creativiteit door te geven aan anderen.

Het is duidelijk dat de wereld rond het boerenerf een inspiratiebron vormt voor Adrie Zeevaart. Sinds een aantal jaren maakt hij bronzen beelden over dit onderwerp. Voorafgaand hieraan heeft hij beeldhouwlessen gevolgd bij Camille van Os.