Platform Amateurkunst Lelystad (PAK)

Alle kunst in Lelystad op één plek.

Ongeveer 1,5 jaar geleden kwam van een groepje actieve ‘creatieven’ (Bas, Hetty, Tietie en Ans) het voorstel om een platform op te richten waarin alle vormen van kunst in Lelystad vertegenwoordigd zouden zijn. Vele mailtjes, lobby’s, bijeenkomsten en vergaderingen later, is op 1 december 2023 het ‘Platform Amateurkunst Lelystad’ een feit. Hulde aan de volharding van de trekkers huidige trekkers: Hetty, Tietie, Ans, Aino, Emilie en Bas!

Inmiddels hebben zich al 30 individuele kunstenaars, groepen en organisaties bij aangesloten. De naam suggereert dat het alleen om amateurkunst gaat. Dat heeft ons, Stichting Culturale, lang doen twijfelen. Maar inmiddels zijn wij ervan overtuigd dat dit een heel mooi initiatief is. Het is weliswaar ontstaan voor de amateurkunst, maar het is ook van meerwaarde is voor professionele kunstenaars en voor culturele organisaties. Zoals de groep het zelf formuleert: “Ons doel is elkaar te kunnen vinden en te weten wat er in Lelystad gebeurt op cultureel, muzikaal en kunstzinnig gebied. Van jong tot oud en van absolute beginner tot mega-ster!”
Vandaar dat ook wij, Stichting Culturale / Tour of Art Flevoland, ons er bij aangesloten hebben. En we hopen dat nog vele andere kunstenaars en groepen zullen volgen.

Bent uzelf kunstenaar of cultureel organisator, maar nog niet aangesloten, kijk dan eens op hun website. Aansluiten is gemakkelijk, verplicht tot niets en is helemaal gratis.
Bent u geïnteresseerd in kunst? Neem ook dan een kijkje op de website van dit snel groeiende platform. U vindt er een overzicht van alle aangesloten kunstenaars, groepen en organisaties, en een agenda waarin overzichtelijk te vinden is wat wanneer georganiseerd wordt.

Zie www.PAK-Lelystad.nl voor alle details.