Sponsors uitgelicht 12

Dit keer Theater Posa en het Apollo Hotel

Theater Posa

Ook dit jaar zijn er weer drie deelnemers te gast bij Theater Posa, het Lelystadse vestzaktheater.
Qua inrichting, belichting en sfeer is hier bijna alles mogelijk. Eigenaar Kevin Potters stemt met de deelnemers hun wensen af, en richt, gebaseerd op die wensen, de expositie zelf in. Omdat er meestal vrijdagsavonds in het theater nog een optreden is, gebeurt dat inrichten vaak pas ’s avonds laat of zelfs ’s nachts. Niets is Kevin te veel om er een mooie expositie van te maken, naar de wensen van de deelnemers. Hij heeft hij bijvoorbeeld zelf prachtige schotten gemaakt om 2-dimensionale kunst aan op te hangen. En voor 3-dimensionale kunst heeft hij allerlei plateaus besechikbaar. Willen de deelnemers een donkere achtergrond in de theaterzaal, dan komt die er. Willen ze witte wanden, dan wordt dat geregeld. Een donkere sfeer of juist heel licht? Zeg het maar. En in alle gevallen worden de kunstwerken mooi uitgelicht.
Chapeau, Kevin.

Apollo Hotel Lelystad

In het Apollo Hotel hebben de deelnemers keuzes voor de lay-out van de beschikbare ruimtes. Er zijn boven drie zalen, die d.m.v. verplaatsbare wanden met elkaar en met een gang die erlangs loopt, verbonden zijn. De deelnemende kunstenaars mogen zelf gezamenlijk beslissen welke wanden ze open of dicht willen hebben. Hiermee kunnen ze dus kiezen of er één grote ruimte ontstaat of meerdere gescheiden of halfverbonden ruimtes, afhankelijk van de hoeveelheid gewenste wandruimte en/of de hoeveelheid licht die door de raampartijen naar binnen komt.

Een tip voor wie hier tijdens de Tour of Art (of op een later tijdstip) een kopje koffie wil drinken: op de achterkant van de plattegrond in de brochure zit een kortingbon voor koffie met gebak.