Spotlight on 1

In de Kubus exposeren tijdens het Tour of Art weekend vijf kunstenaars, we stellen ze aan u voor.

Kubus

Met haar professionele opleiding in de fotografie neemt Els van Luik de kijker van haar afbeeldingen mee naar vervreemdende effecten. Door verschillende foto’s over elkaar heen te leggen speelt ze met kleuren, vormen, licht en donker, waardoor de resultaten aangenaam verrassen.

Hannie Straathof-de Jong is geboren op Ameland. Eerder werkte zij met pastel maar later is ze overgestapt op olieverf. Haar roots als eilander zijn terug te zien in haar werk. Duin- en zeelandschappen vervelen nooit, maar ook andere realistische werken zijn bewonderenswaardig.

Grietje van Wijk vertelt haar verhaal met vilt. Dit materiaal kent voor Grietje geen geheimen meer. Met wol, water en olijfzeep maakt ze het vilt, dat verwerkt wordt tot lappen, 3D-objecten en zelfs schilderijen. Ze verwerkt onder meer symbolen in haar kunstwerken.

Paul Nieuwendijk maakt al kunst sinds hij in 1987 afstudeerde aan de Rietveld Academie. Afhankelijk van waar hij expressie aan wilt geven werkt hij impressionistisch, expressionistisch of abstract. Hij maakt schilderijen, grafische kunst en collages.

Astrid van Ruiten-de Vries is Meester Goudsmid en European gemologist (zie ’opgoudgeluk.nl’. Zij maakt van edelstenen en edele metalen sieraden die lief, stoer, elegant, tijdloos of klassiek zijn. Maar altijd zijn ze persoonlijk en uniek.