Spotlight on…..Locatie 1, Kubus

De komende 6 weken zullen alle kunstenaars en hun locatie belicht worden in de rubriek Spotlight On. Dit keer nummer 1.

Bij de KUBUS, op Agorabaan 3, exposeren Nasr Azarmehr, Ada Heidbuurt, Marga Peters-Klaver, Anita de Harde en Moses Wandago.

Nasr Azermehr volgde een masteropleiding Kunst en Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Iran. Veel van zijn beeldhouwwerken sieren de openbare ruimte. Wat zijn ogen en hart zien, creëren zijn handen. Hij werkt met elk materiaal en voegt een nieuwe dimensie toe aan de Perzische kunst.

Het werk van Ada Heidbuurt is heel divers, kleurrijk, speels, dromerig, fantasierijk – het kan zowel een sieraad als een object worden. In de zeer verschillende materialen – zoals textiel, synthetische organza, rubber of metaaldraad – vindt zij de mogelijkheid haar creativiteit kwijt te kunnen.

Voor Marga Klaver-Peters is vormgeven, creëren, altijd al een uitdaging geweest. De kleuren die ze gebruikt werden in het begin bepaald door de ervaring in de tropen van Suriname waar zij 10 jaar heeft gewoond. Het vinden van de juiste harmonie vindt zij een langdurig en uitdagend proces.

Anita de Harde werkt met passie aan haar abstracte doeken, portretten en bronzen beelden. Ze gebruikt zowel acrylverf als olieverf. Ze bewerkt ze haar doeken met spons, paletmes en haar handen. Frisgroen, hemelsblauw en aardetinten komen vaak in haar werk voor.

Moses Wandago neemt je mee in een werveling van kleur. De imperfecties van de personages op zijn acrylschilderijen vervagen of verschijnen in een kleurrijk geheel.