Spotlight On…. Locatie 3 Rabobank

Spotlight on ..... de kunstenaars in de Rabobank

Bij Rabobank Flevoland, op Het Ravelijn 50, exposeren Trudi de Kreek, Ton Ensink, Tiny de Bruin, Dick Tillema, Lillian Steenvoorden en Jacob Bremer.

Als mode- en tassenontwerpster is Trudi de Kreek herkenbaar aan de extravagante stukken die zij maakt: een mix van vorm- en kleurgebruik. Haar eerste kledingstuk ontwierp zij toen ze 7 jaar was.

Inspiratiebronnen van het geometrische werk van Ton Ensink zijn kunstenaars als Escher en Vasarely, maar ook geometrische kunst uit de Islam en de Keltische cultuur. Het ontwerp maakt hij op de computer, maar de realisatie gaat in acrylverf en wordt met de hand geschilderd.

Met haar schilderwerken wil Tiny de Bruin een moment creëren waarbij het denkproces stopt en de intuïtie het overneemt. Haar werk is abstract figuratief en geeft de patronen van het leven weer.

Het keramische werk van Dick Tillema bevat objecten, die opgebouwd zijn uit kleiplaten, soms gecombineerd met andere materialen en vaak RAKU (glazuur zwart craquelé) gestookt. Zijn inspiratie haalt hij uit elementen uit de architectuur en de techniek.

Voor beeldend kunstenaar en schrijver Lilian Steenvoorden is de grens aan het uitvinden wat er met olieverf mogelijk is na bijna 20 jaar nog niet bereikt. Het blijft fascinerend hoeveel vorm, kleur en lijn kan uitdrukken. Inspiratie haalt zij uit muziek, poëzie en de natuur.

Jacob Bremer is fotograaf van mensen en gebeurtenissen. Hij vertelt een beeld, wil expressie toonbaar maken, en het beeld zelf laten spreken.