Spotlight On… Locatie 8 Yardenhuis van Lelystad

Bij Yardenhuis Lelystad exposeren Peter, Joke, Simone, Marjolein en Anneke

 

Bij de Yardenhuis van Lelystad (Crematorium ├ľlandhorst), op Oostranddreef 1, exposeren Peter Koelman, Joke Venhorst, Marjolein van Lubeck, Simone Hakhoff en Anneke Batterink.

Peter Koelman is autodidact en sinds 1999 professioneel kunstenaar. Wat begon als cartooneske printen is uitgegroeid tot een geheel eigen handschrift. Kleur en lijnen staan centraal in zijn werk, dat een groot deel van het publiek altijd aantrekkelijk vindt.

Joke Venhorst maakt keramiek objecten met organische vormen. Die krijgen een bijzondere textuur door het gebruik van klei, waar ze oxides, engobes en andere bijzondere materialen aan toevoegt.

Marjolein van Lubeck is edelsmid en maakt veel herinneringssieraden. Zo werkt ze bijvoorbeeld ook met paardenhaar. Bij het ontwerp staat haar eigen inbreng voorop, maar altijd in samenspraak met de opdrachtgever.

Simone Hakhoff schildert met acryl op doek abstracte werken. Kleur is haar grote kracht: lichtgeel, donkerrood, dieppurper. Ze wordt geïnspireerd door de natuur en muziek. En bij muziek moet u dan denken aan een variatie van Jimi Hendrix tot Mendelsohn.

Anneke Batterink en haar werk zult u alleen op zaterdag treffen. Behalve tekenen en schilderen heeft Anneke het initiatief genomen bij het maken van een muurschildering op een basisschool.