Update Tour of Art 2024

Wat gebeurt er als de inschrijving gesloten is?

Op 2 maart is de inschrijving voor de Tour of Art Flevoland 2024 (5 en 6 oktober)gesloten. Er zijn, naast ‘oude bekenden’, ook weer mooie nieuwe inschrijvingen bij!

Evenals voorgaande jaren wordt ook dit jaar de beoordeling van de inschrijvingen weer gedaan door drie, jaarlijks wisselende, ervaren beoordelaars van buiten Flevoland, en uit drie verschillende gemeentes. Dit om de beoordeling zo onafhankelijk mogelijk te laten plaatsvinden. Op 6 maart is alle informatie naar de drie beoordelaars voor dit jaar gestuurd. Als het goed is, ontvangen we tegen het eind van deze maand alle beoordelingen, waarna de selectie kan worden gemaakt. We zijn uiteraard heel benieuwd, maar we verwachten zeker in oktober een mooie diversiteit aan goede kunst te kunnen laten zien.
Nieuw dit jaar is, dat we als bestuur drie gastkunstenaars van buiten Flevoland hebben uitgenodigd, met bijzonder 3D-werk. Deels omdat er altijd heel veel meer 2D- dan 3D-kunst beschikbaar is, waardoor het bij het indelen van de kunstenaars over de locaties vaak lastig is, door een gebrek aan wandruimte. Deels ook om te testen hoe het bevalt om er ook kunstenaars van buiten Flevoland bij te halen. Mogelijk dat we dat we er volgend jaar nog wat meer bij willen, om het 20-jarig jubileum te vieren. Maar dat zijn op dit moment nog maar wat eerste gedachten.